miody złota pszczółka

 

Nasze miody to prawdziwy skarb – zdrowie zamknięte w złotych kroplach.

 

Nasze miody


Pasieka Złota Pszczółka oferuje szeroki wybór prawdziwych miodów. Nasze produkty w 100% pochodzą z natury i pozyskiwane są wyłącznie tradycyjnymi metodami. Miody z naszej pasieki są dokładnie takie, jakie pamiętamy z naszego dzieciństwa – pyszne, zdrowe i naturalne.

Miód akacjowy

Miód akacjowy

Miód charakteryzuje się wyraźnie wyczuwalnym aromatem kwiatów akacji. Jest delikatny, mało słodki, o jasnej barwie – niemal przezroczysty. Dzięki dużej zawartości fruktozy bardzo długo pozostaje płynny.

Miód akacjowy to doskonały wybór – Twoje dzieci pokochają go za smak i aromat. Miód akacjowy zalecany jest dla diabetyków, wykorzystywany jest także w zaburzeniach przewodu pokarmowego. Stałe spożywanie miodu akacjowego poprawia pracę układu moczowego, działa uspokajająco, niweluje skutki zmęczenia a także poprawia stan skóry i włosów.

Miód lipow

Miód lipowy

Miód lipowy jest tradycyjnie wybieranym przez Polaków środkiem do leczenia przeziębienia i grypy – zawiera on duże ilości olejków eterycznych, które niszczą zarazki zasiedlające błony śluzowe nosa i gardła. Ponadto działa przeciwgorączkowo, przeciwkaszlowo i wykrztuśnie.

Inne zastosowanie miodu lipowego to m.in. wspomaganie pracy układu krążenia, przeciwdziałanie skutkom stresu i chorób nerwowych.

Miód nawłociowy

Miód nawłociowy

Miód nawłociowy to produkt o jasnożółtej barwie i bardzo słodkim smaku. Miód ten bardzo szybko się krystalizuje. Ze względu na piękny zapach i właściwości odżywcze doskonale sprawdzi się jako składnik naturalnych maseczek, wpływając na zdrowie i urodę skóry.

Miód ten wpływa korzystnie na problemy z cerą, dlatego można używać go przy codziennej pielęgnacji urody. Wpływa pozytywnie na leczenie nadciśnienia, chorób układu moczowego, nerek, stawów i układu krążenia.

Miód nawłociowy kremowany

Miód nawłociowy kremowany

Miód nawłociowy kremowany to miód, który doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, stanowiąc zdrowe i pyszne urozmaicenie Twojego śniadania. Chętnie sięgają po niego zarówno dzieci jak i dorośli. Miód dzięki kremowaniu czyli mechanicznym mieszaniu miodu, uzyskuje konsystencję puszystego kremu, co pozwala na codzienne wykorzystywanie go przy przygotowywaniu posiłków. Dzięki swojej konsystencji łatwo się smaruje i nie ścieka. Należy przechowywać go w chłodnym miejscu lub w lodówce.

Miód ten wpływa korzystnie na problemy z cerą, dlatego można używać go przy codziennej pielęgnacji urody. Wpływa pozytywnie na leczenie nadciśnienia, chorób układu moczowego, nerek, stawów i układu krążenia.

Miód gryczany

Miód gryczany

Miód gryczany jest najciemniejszy spośród wszystkich miodów – przybiera barwę od ciemnobrązowej do czarnej. Miód gryczany ma bardzo wyrazisty i charakterystyczny smak dlatego jest ceniony przez klientów lubiących wyrafinowane aromaty.

Miód gryczany posiada nieocenione właściwości w walce z chorobami układu krążenia – działa przeciwmiażdżycowo, podnosi poziom hemoglobiny we krwi, a dzięki wysokiej zawartości witaminy C i rutyny jest skuteczny w walce z anemią wynikającą z niedoboru żelaza. Zaleca się spożywanie miodu gryczanego przy nerwicach, odtruwaniu organizmu z toksyn a także w stanach zmęczenia psychicznego.

Miód z propolisem

Miód z propolisem

Miód z propolisem to naturalny produkt łączący w sobie najlepsze właściwości miodu i propolisu czyli substancji pochodzenia żywiczego, o charakterystycznym smaku. Propolis ma silne działanie antybakteryjne, grzybobójcze, regenerujące i wspierające pracę układu odpornościowego.

Dzięki dodatkowi propolisu do miodu, wzmacniane są jego właściwości lecznicze. Stosowany jest w przeziębieniu, stanach zapalnych, paradontozie dziąseł, aftach, pleśniawkach czy wrzodach żołądka. Stałe stosowanie miodu poprawia pracę układu immunologicznego. Miód z propolisem ma działanie antybakteryjne, regenerujące, znieczulające, regulujące ciśnienie, zatrzymujące bakterie i grzyby i odtruwające, dzięki czemu zalecany jest dla regeneracji organizmu po przebytych schorzeniach.

Miód ze spadzi dębowej

Miód ze spadzi dębowej

Miód spadziowy dębowy nasze pszczoły wytwarzają zbierając spadź z liści dębów porastających tereny Mazowieckiego Parku Krajobrazowego. Miód ze spadzi ma kolor ciemnobrązowy. Miód ten charakteryzuje się lekko goryczkowym smakiem z nietypową nutką.

Miody ze spadzi dębowej należą do najwyżej cenionych miodów. Jego najważniejsze zastosowanie to wspomaganie leczenia górnych dróg oddechowych. Przy regularnym stosowaniu wykazuje na nasz organizm działanie moczopędne, przeciwzapalne i odkażające. Miód spadziowy wspomaga pracę układu krwionośnego, posiada właściwości przeciwmiażdżycowe i odtruwające zwłaszcza w stosunku do metali ciężkich.

Miód wielokwiatowy

Miód wielokwiatowy

Miód wielokwiatowy to średnio słodki miód, o przyjemnej słodyczy. Pochodzi z różnego rodzaju kwiatów z łąk, drzew i krzewów z terenów Mazowieckiego Parku Krajobrazowego. Jego kolor, smak i gęstość są uwarunkowane rodzajem kwiatów, z których pszczoły zbierały nektar.

Miód wielokwiatowy jest zalecany alergikom, znajduje zastosowanie również w astmie oskrzelowej i przy katarze siennym. Miód wielokwiatowy jest łatwo przyswajalnym źródłem energii stosowanym w stanach zmęczenia fizycznego i psychicznego. Regularnie stosowany wspomaga pracę naczyń krwionośnych, serca i wątroby.

Ekstrakt propolisowy

Ekstrakt propolisowy

Ekstrakt propolisowy to produkt uzyskiwany poprzez moczenie propolisu w spirytusie, dzięki czemu końcowy wyrób zawiera łatwo przyswajalne związki lecznicze pozbawione wosków. Ekstrakt propolisowy jest niezastąpionym produktem pochodzenia naturalnego wykorzystywanym przy przeziębieniach i stanach zapalnych.

Nie sposób przecenić właściwości propolisu jako środka antybakteryjnego, jego zdolność niszczenia wirusów, grzybów i bakterii znana jest już od czasów starożytności. Propolis zawiera ponad 300 naturalnych związków chemicznych, które stymulują nasz układ odpornościowy. Ekstrakt propolisowy działa odtruwająco i wspomagająco w leczeniu ran i owrzodzeń, wspomaga także wydzielanie żółci. Działa wspomagająco w leczeniu złamań, uszkodzeń stawów, owrzodzeniach, odleżynach, czyrakach oraz trądziku. Znieczula drobne swędzenia czy pieczenia, a także ukąszenia komarów.

Pierzga w miodzie

Pierzga w miodzie

Pszczoły zalewając pierzgę miodem, naturalnie ją konserwują, dzięki czemu pierzga w miodzie nie psuje się i nie traci swoich właściwości.

Pierzga w miodzie jest bogata w witaminy, składniki mineralne, enzymy, aminokwasy i bakterie kwasu mlekowego, dzięki czemu jej zastosowanie jest bardzo szerokie. Pierzga działa odżywczo, antybakteryjnie i detoksykacyjnie na nasz organizm. Stosuje się ją w alergiach, problemach z przemianą materii, anemii, nadciśnieniu, schorzeniach układu nerwowego a także wspomagająco w łuszczycy i chorobach prostaty.

Pierzga zawiera witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, P i PP oraz pierwiastki: potas, żelazo, selen, magnez, miedź, krzem, chlor, siarkę, mangan.

Pierzga

Pierzga

Coraz większą popularność zyskuje pierzga, która jest naturalnym produktem pochodzenia pszczelego, bogatym w witaminy, składniki mineralne, enzymy, aminokwasy i bakterie kwasu mlekowego, dzięki czemu jej zastosowanie jest bardzo szerokie. Jest doskonale przyswajalna dzięki czemu szybko uzupełnia te związki w naszym organizmie harmonizując jego pracę.

Pierzga działa odżywczo, antybakteryjnie i detoksykacyjnie na nasz organizm. Stosuje się ją w alergiach, problemach z przemianą materii, anemii, nadciśnieniu, schorzeniach układu nerwowego a także wspomagająco w łuszczycy i chorobach prostaty.

Pierzga zawiera witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, P i PP oraz pierwiastki: potas, żelazo, selen, magnez, miedź, krzem, chlor, siarkę, mangan.

 

Zapraszamy do poznania wszystkich smaków i rodzajów miodów prosto z natury a także innych produktów pochodzenia pszczelego.

Kontakt

+48 502 330 907

Złota Pszczółka
Artur Rosłoniec

ul. Otwocka 34
05-430 Celestynów

NIP 532-140-57-08